Уважаеми приятели!Каним Ви да посетите Международна изложба на котки, която ще

...
Уважаеми приятели!Каним Ви да посетите Международна изложба на котки, която ще
Коментари Харесай

ДКС - Варна - домакин на голяма международна изложба на котки във Варна на 11 и 12 юни

Уважаеми другари!

Каним Ви да посетите  Международна галерия на котки, която ще се организира на 11 и 12 Юни 2022 година, в град Варна, в Двореца на културата и спорта , проведена от Съюза на фелинолозите гр.Варна. Участващите котки ще се правят оценка от интернационалните специалисти по всички породи.

Заповядайте при нас, с цел да се потопите в прелестния свят на котките. Ще имате опция да видите разнообразни породи котки, в това число редки и екзотични типове, както и в случай че някой пожелае би могъл да си купи коте.







Елате с цялото семейство и ще се заредите с позитивни страсти – 100%.

Цена на билета:

Възрастни – 6 лева

Деца - 3 лева

За пенсионери и хора с увреждания – безвъзмезден

Въпроси и отговори:

1. Възможно ли е да вършиме фотоси по време на изложбата?

Да, можете да вършиме фотоси по време на ревюто без да използвайте мълния!

2. Мога ли да си купя коте на изложбата?

Да, изложбата ще включва котенца от разнообразни породи и Вие можете да си изберете домакински любим съгласно Вашите желания.

3. От какъв брой до какъв брой ще бъдат отворени вратите за гости?

За посетителите изложбата е от 11:00 – 18:00, с цел да научите повече за програмата на галерия посетете уеб страницата ни 





Иложбата на котки е значим миг в развъждането и селекцията на породисти котки, тъй като се правят оценка от съдии и се награждават най-хубавите котки във всяка категория, затова техните развъдници. За публиката изложбата дава неповторима опция да се срещнат с разнообразни породи котки.





По време на изложбата притежателят показва домашния си любим самостоятелно на съдията, който оглежда и изготвя доклад за нейните мощни и слаби страни на оценъчен лист. На този лист се показва порода, цвят, пол, възраст и клас, в който се състезава котката. След попълването на този оценъчен лист, се дава оценка и купа от специалиста, че има съответните качества съгласно стандарта. На всички участници в края на изложбата се раздават оценъчни листове.





Нашата галерия е паметен празник за цялото семейство. По време на изложбата ще бъдат проведени състезания, а през това време родителите могат да се възползват от опцията да задават въпроси на експертите, по отношение на развъждане и отглеждане на котки.



Критерият при оценяването на котките е стандартът на породата, който е детайлно разказан. Той се прави оценка с точки, като се стартира от главата, тялото, опашката, дължина на косъма, текстурата му, качество на козината, разположение на очите и ушите. Всичко това би трябвало да има една уравновесена и хармонична котка. За всяка порода има обособен стандарт, по който се следи котките да дават отговор допустимо най-пълно на него. За да бъде оценена по хубостта си, котката би трябвало да бъде изчистена, изкъпана, с изрязани нокти, сресана, гримирана съгласно условията на породата. Това не може да стане за един ден. Подготовката на котката стартира към месец най-рано преди изложбата и продължава в деня на изложбата. Котките се поддържат чисти непрестанно. Стопанина би трябвало да се старае, да не се стресира животното и да подсигури всичко належащо за това.







За повече информация посетете сайта на Съюза на фелинолозите в България  

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР